Ред Бул показа първия си Ф1 болид, задвижван от Хонда

Ред Бул показа първия си Ф1 болид, задвижван от Хонда

Ред Бул представиха своя първи състезателен автомобил във Формула 1, задвижван от Хонда. Дизайнът на колата е значително променен в сравнение с миналогодишния, но по традиция на отбора това няма да бъде финалният дизайн за сезона. Истинската окраска на RB15 ще бъде разкрита по всяка вероятност в понеделник на пистата в Барселона, когато започва първият предсезонен тест във Формула 1 за 2019.

Четирикратните шампиони при конструкторите приключиха дългогодишното си партньорство с Рено с цел да бъдат способни да се борят отново за световна титла и да победят Мерцедес и Ферари. Отборът взе смелото решение да започне работа с Хонда, в които вижда прогрес, въпреки че японците приключиха 2018-а на последно място сред доставчиците на двигатели.

Въпреки края на отношенията си с Рено, Ред Бул запази един от техните спонсори – производителят на часовници Tag Heuer, чието лого вече стои единствено пред кокпита, вместо на носа и до двигателя. Логото на Aston Martin също продължава да присъства отстрани на болида и на задното крило.

Ред Бул излязоха на британската писта "Силвърстоун" днес с новия болид, след като шампионите от Мерцедес приключиха работата си на трасето. Датите за премиерите на новите автомобили на двата отбора съвпаднаха, като и Мерцедес, и Ред Бул заявиха желание да направят шейкдаун с машините си на една и съща писта - "Силвърстоун".

Във видео, публикувано от Ред Бул, минути преди да бъде показан новият автомобил, Макс Верстапен, който се превръща в лидер на тима, заяви, че не иска да си поставя цели преди първия кръг от сезона. "Преди Австралия си отчасти сляп. Преди първия кръг не можеш реално да си поставяш цели, защото всички ние сме зависими от машината си".

С четири победи, сезон 2018 бе най-успешният за Ред Бул след началото на новата турбо хибридна ера във Формула 1, започнала през 2014 година.Шефът на отбора Кристиан Хорнер е уверен, че през 2019-а победите ще бъдат по-чести.

"Прогресът очевидно е нашата цел. Искаме повече постоянство на всички писти и повече мощност в сравнение с миналата година", заяви Хорнер. Тази година пилоти за отобора ще бъдат Макс Верстапен и Пиер Гасли, който ще замени преминалия в Рено Даниел Рикардо.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти