Уилямс може и да не се появят на предсезонните Ф1 тестове в Барселона

Уилямс може и да не се появят на предсезонните Ф1 тестове в Барселона

Ф1 отборът Уилямс отмени плановете си да излезе на пистата с новия си болид този уикенд. Полската медиа sport.pl, която е близка до един от пилотите на отбора – Роберт Кубица твърди, че тимът може и да не успее да сглоби болида си навреме за старта на предсезонните тестове в Барселона, които започват в понеделник. Изданието се позовава на свой близък инженер на ФИА.

Обикновено отборите тестват новите си автомобили малко преди старта на предсезонните тестове във Формула 1, като използват един от двата си позволени филмови дни. Правилото казва, че може да бъдат изминати до 100 километра на пистата на сезон с демонстрационни гуми.

Уилямс планираха да направят това със своя FW42 в събота на испанската писта "Каталуня", но вместо това ще използват времето, за да максимизират болида във фабриката си преди официалния старт на подготовката за сезон 2019 в понеделник.

Ръководството на тима заявява, че е провело изключително агресивна инженерна кампания през зимния период, с която се надяват да забравят сезон 2018, в който завършиха последни.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти