Хамилтън спокоен, след като разбра защо Ботас го победи с лекота

Хамилтън спокоен, след като разбра защо Ботас го победи с лекота

Голямата звезда на Мерцедес Люис Хамилтън не е спал след Гран При на Австралия миналата неделя заради неизвестната причина за слабото му представяне при откриването на сезон 2019 във Формула 1. Днес британецът обяви, че си е отдъхнал, след като той и инженерите на шампионите са открили причината за невъзможността да се противопостави на съотборника си Валтери Ботас, който с лекота го победи с над 20 секунди преднина на финала в Мелбърн.

"Нещо не се усещаше, както трябва. Преди това нямах проблем да се движа с темпото на Валтери, но след това изведнъж започнах да изоставам и ми стана ясно, че нямам шанс за победата, ако не се случи нещо извънредно. Знаех, че има някаква техническа причина за това, но нямах представа каква е. Днес с отбора открихме, че съм имал повреда в пода на болида. Не можем да разберем къде се е получила, защото не съм излизал от пистата и дори не съм минавал прекалено високо през бордюрите", учуден е Хамилтън.

"След като загубих сцепление в задницата, единствено се надявах да запазя второто място, защото виждах, че Макс Верстапен ме доближава. По-късно разбрах, че е допуснал грешка, и може би това ми е помогнало. Трябва да кажа, че тази новина ме успокои много и сега ще мога да спя спокойно до следващия старт. При тези обстоятелства двойната победа, която извоювахме заедно с Валтери, става още по-ценна за мен", завърши британецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти