Ферари и Ред Бул с агресивна стратегия за Монако

Ферари и Ред Бул с агресивна стратегия за Монако

Ферари и Ред Бул залагат на максимума софт гуми, които официалният доставчик на гуми за Формула 1 Пирели позволява за Гран При на Монако. Двата отбора ще имат на разположение за всеки от пилотите си по 11 комплекта от най-меките смеси. На уличното трасе в Княжеството въпросните смеси ще направят своя Гран При дебют, тъй като те са най-меките гуми, които Пирели предоставят за сезон 2019.

Заради важността на квалификацията на тясното трасе всички отбори за концентрирали избора си върху софт опцията за сметка на по-твърдите C3 и C4 смеси. Шарл Леклер и Себастиан Фетел от Ферари и Макс Верстапен и Пиер Гасли от Ред Бул ще разполагат с по само един комплект от твърдите и медиум гумите, предвидени за Монте Карло. Двата отбора са единствените с толкова категоричен избор.

Лидерите от Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас ще имат на разположение по десет комплекта софт гуми, по два медиум и по един твърди. Уилямс и Рейсинг пойнт залагат на най-малко софт гуми за своите пилоти – по девет комплекта. Състезателите на Рено и Хаас пък ще предприемат различни стратегии по време на състезателния уикенд.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти