Хамилтън: Винете правилата, а не пилотите за "скучната Ф1"

Хамилтън: Винете правилата, а не пилотите за "скучната Ф1"

Люис Хамилтън заяви, че пилотите не трябва да бъдат обвинявани за скучните Ф1 състезания, тъй като проблемът се корени в лошите решения на хората, които създават правилата през годините. Пилотът на Мерцедес спечели шестата си победа от началото на сезона напълно необезпокояван от старта до финала, като надпреварата във Франция бе може би и най-силната за Мерцедес от началото на 2019-а.

Битките на "Пол Рикар" бяха малко и то предимно за позиции в средата на колоната. След финала на състезанието сред основните теми бе и ситуацията в новата ера на Формула 1.

"Не сочете с пръст пилотите, защото те не пишат правилата. Ние нямаме нищо общо с тях, бюджетите и всякакви такива неща. Ние би трябвало да окажем напрежение върху хората, които са начело", отсече Хамилтън. "Това е постоянен затворен кръг, който отдавна е във Формула 1 заради Бърни Екълстоун, чиито решения все още нараняват Формула 1. Докато структурата в управлението не се промени, всичко ще е същото по мое мнение. Това обаче не е моя работа. Аз се старая да дам най-доброто от себе си като пилот".

"Състезанието в Канада беше страхотно и аз му се насладих. Това е типът състезания, на което и феновете се радват. Във Франция не беше така и разбирам хората. Важно е обаче те да осъзнаят, че пилотите нямат никаква вина", допълни Хамилтън.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти