Хамилтън игнорирал забрана за атака на допълнителната точка във Франция

Хамилтън игнорирал забрана за атака на допълнителната точка във Франция

Голямата звезда на Формула 1 и Мерцедес Люис Хамилтън призна, че не се е подчинил на заповед от бокса по време на неделната Гран При на Франция. В последните обиколки британецът бе помолен по радиото от отбора си да не рискува излишно в опити да подобрява най-бързата обиколка. Въпреки допълнителната точка, която се присъжда за това постижение от началото на този шампионат, според шефовете в Мерцедес в този момент не си е заслужавало да се рискува.

"Разбира се, че не ги послушах и продължих да натискам. Според мен никога не трябва да се отказваш да преследваш всяка точка. Никога не трябва да си казваш: това не е възможно. Допълнителната точка беше в ръцете ми, но след малко Фетел мина през бокса за нови гуми и ми я отне в последния момент. Беше очаквано, но това не означава, че лесно се разделих с нея", коментира случилото се Хамилтън.

"Разбирам хората от отбора, които се притесняваха за мен, знаейки, че ще направя всичко по силите си да спечеля най-бързата обиколка. Като лидер на колоната може би е малко рисковано, но в такива моменти аз следвам инстинкта си. Те не знаят точно как усещам в този момент болида, а трябва да кажа, че поведението му бе перфектно със старите гуми", завърши британецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти