Леклер получи две наказания и се смъкна на 7-мо място

Леклер получи две наказания и се смъкна на 7-мо място

Шарл Леклер получи две наказания след Гран при на Япония и с общо 15 секунди се смъкна на седма позиция зад Даниел Рикардо. Първото от тях е заради предизвикване на катастрофа с Макс Верстапен, а второто – заради това, че е игнорирал заповед да се прибере в бокса.

При първата ситуация Ред Булът на Верстапен се намираше от външната страна на втори завой и се опитваше да изпревари Ферари-то. Леклер, обаче, изпусна колата си заради недозавиване и удари Макс. И двете коли получиха повреди, като Верстапен дори се оттегли след няколко обиколки.

Леклер счупи част от крилото си при контакта и продължи да кара с полуоткъснати детайли, които се люлееха заплашително. Екипът веднага призова Шарл да влезе в бокса, но той не се подчини, защото не усещаше проблеми по колата. Малко по-късно парчета от крилото се откъснаха и се пръснаха по пистата, като дори отнесоха дясното огледало на преследвача Хамилтън. След това Леклер все пак се прибра в бокса.

За удара с Верстапен Шарл получава 5 секунди, а за отказа да влезе своевременно в бокса – 10 секунди. При това положение пилотът на Ферари се смъква на 7-мо място, а Даниел Рикардо се качва на 6-о. Но и това разместване може да не е последно, тъй като Рейсинг Пойнт подадоха оплакване срещу Рено за нелегални настройки на спирачките.

Снимка: Getty Images

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти