Китайка изхвърли Серина Уилямс от Откритото първенство на Австралия

Американката Серина Уилямс сензационно отпадна още в трети кръг на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. 38-годишната звезда беше елиминирана от китайката Цян Ван след 4:6, 7:6 (2), 5:7. Така Серина, която беше сочена за фаворит за спечелването на титлата в Мелбърн, ще трябва да почака за спечелването на 24-и трофей от Големия шлем.
Любопитното е, че в предишната среща помежду им 28-годишната китайка загуби за 44 минути от Уилямс след 1:6, 0:6 и успехът днес може да се определи като сладко отмъщение за унизителното поражение.

В следващия кръг Цян Ван ще се изправи срещу тунизийката Онс Жабур, която победи датчанката Каролин Вожняцки в последния й мач в кариерата. Вожняцки загуби след 5:7, 6:3, 5:7, след което избухна в сълзи, но успя да се пошегува в интервюто на корта.

"Напълно подходящо е последният ми мач да е трисетова драма, а последният удар – грешка от форхенд. Готова съм за следващата глава от живота си. Вълнувам се - ще ме виждате често. Не на корта, но около него", каза тя без да разкрива подробности около бъдещата си кариера.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти