Василики Кадоглу с европейски норматив и титла на Испания

Василики Кадоглу с европейски норматив и титла на Испания

Василики Кадоглу направи двоен удар на държавното първенство на Испания по плуване в открити води, след като спечели титла и покри норматив за европейското първенство за юноши и девойки.  В Банйолес 14-годишната състезателка на варненския клуб "Астери" триумфира на 5 км, финиширайки за 1:01:26,0 ч.
 
Василики победи 24 конкурентки от Испания и Португалия, подчертава "Народен спорт". 

Постижението на състезателката на Динко Юкич е покрит норматив за участие в европейското първенство по плуване в открити води за девойки във възрастова група 2002-2003. То ще се състои в Марсилия от 4-и до 6-и август.
 
При юношите Арсений Бекетов, който е също плувец на "Астери", завърши четвърти на олимпийската дистанция от 10 км. Роденият 1998 г. талант даде време 1:56:01,0 ч. В общото класиране при мъжете зае 11-то място от общо 31 участника.

Арсений покри норматива за европейското първенство в Марсилия по време на контролно състезание на столичния басейн „Диана“ през пролетта.
 
Неговото участие бе част от подготовката му за Франция.
 
На самото европейско първенство в Марсилия ще бъде представена от четирима състезатели.
 
Другите двама са Петър Божилов от ПК "Омега-01" (София) при юношите 16-17 г. и Йордан Янчев от ПК "Сандански" (Сандански) в същата възраст и дисциплина 5 км.


bgswim.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти