Полицията в Асеновград пази състезателите по кану-каяк от ромски нападения (ВИДЕО)

Полицията в Асеновград пази състезателите по кану-каяк от ромски нападения (ВИДЕО)

Децата от клуба по кану-каяк в "Асеновец" Асеновград идват на тренировки и се връщат с родителите си и с полицейски ескорт. Полицията ги охранява и по време на самите занимания. Това каза за БТА един от треньорите в клуба Камен Куцев.

Това се налага, след като в понеделник група роми нападна с камъни и колове състезатели и треньори на базата по гребане на язовир "40-те извора". Малко по-късно конфликтът се пренесе пред болницата в Асеновград, където групата на нападателите се увеличи, а с това и заканите за побой и смърт, припомня Куцев. По думите му те са били на възраст между 19 и 45 години.

Положението засега е овладяно, но обществеността в града иска по-сериозни мерки срещу побойниците от страна на полицията и прокуратурата, за да не се стигне, по думите му "до ситуацията в село Катуница".
Куцев добави, че това не е за първи път, като подобни проблеми са имали и предишни години, но са успявали да ги потушат с разговори. Към момента четири от момчетата са в болница с травми на гръбначен стълб, със счупени ръце и глави.

От утре СК "Асеновец" трябва да участва на отборно републиканско първенство по кану-каяк, което ще се състои на Гребния канал в Пловдив. Камен Куцев се притеснява, че някои от децата, които тези дни не посещават тренировки, да не се откажат и от състезанието и очаква разбиране от страна на българската федерация по кану-каяк.

В клуба тренират 70 деца на възраст от 12 до 18 години, като през последните 15 години, отборно и индивидуално, клубът е винаги на трето място в страната. Спортни клубове от Асеновград, Пловдив и от други градове са заявили съпричастност към гребците и са предложили помощ за придвижване на отбора до Гребния канал.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти