"Великото скачане" край Тюленово - надСКОЧИ себе си!

"Великото скачане" край Тюленово - надСКОЧИ себе си!

В село Тюленово, Община Шабла, на 29 юли 2017 г. за втора поредна година, скалите в местността Ашалъка ще съберат любители на екстремните преживявания от цялата страна. Поводът е “Великото скачане” - събитие, което предизвиква всеки участник да преодолее страха си и да усети тръпката на скачането от високо!

Второто издание на “Великото скачане” се очертава да бъде още по-запомнящо се от миналогодишното, на което повече от 200 човека извършиха над 500 скока от скалите край Тюленово. Организаторите обещават запомнящо се откриване, музика, забавления и много изненади!

За безопасното провеждане на екстремното мероприятие ще се грижат екипи на бърза помощ и полицията, осигурени от Община Шабла - основен партньор на събитието, а лодка с гмуркачи/водолази? ще бди непрестанно край смелчаците, престрашили се да скочат от високите скали.

Какво е “Великото скачане”?

Скалите край Тюленово, с техните причудливи отвесни форми, позволяват скачането в прохладните води на Черно море от различни височини, като най-високите точки надхвърлят 10 метра. Ето защо тук от години се събират почитатели на клиф дайвинга, които се забавляват, политайки над морската бездна.

Преди година един от дългогодишните скачачи решава да организира във Facebook събитие, което да събере на едно място всички фенове на високите скали за общ купон, наречен “Великото скачане”. Целта, както казват организаторите, е “всеки да провери своя лимит и да предизвика страховете си като скочи от възможно най-високото за него място”. Мероприятието се радва на голям интерес, ето защо около второто поредно издание, което ще бъде факт след по-малко от седмица, са се събрали цяла група ентусиасти, помагащи всеки според силите си, забавлението да бъде на ниво . Дали “Великото скачане” ще се превърне в традиция зависи само от участниците!

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти