Плувкиня поиска заплата като на футболист

Плувкиня поиска заплата като на футболист

Голямата звезда на Унгария в плуването Катинка Хошу призова ръководните фактори във ФИНА да помислят за нови политики, които да позволят на състезателите да получават възнаграждения за труда си.

"Плувците трябва да получават заплати като футболистите, баскетболистите. И не става въпрос само за плувците от топ ниво, но и за всички останали. Само така състезателите ще могат да се концентрират върху плуването и да мислят за подобряване на постиженията си, а не как да съчетават плуването с друга работа, за да се изхранват", каза Хошу.

Унгарката "взриви" Дуна Арена в Будапеща снощи, като спечели златото на 200 метра съчетано и стана първата състезателка с три поредни световни титли в тази дисциплина.

"Уникално усещане. Трудно ми е да го опиша, вълнувам се, сякаш това е първата ми победа. Получих страхотна подкрепа от публиката. Когато видях толкова много хора, облечени в червено, бяло и зелено, направо не можах да повярвам..Този златен медал пред родна публика означава много за мен", коментира шесткратната световна шампионка.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти