Антъни Иванов ще плува в първия полуфинал тази вечер

Антъни Иванов ще плува в първия полуфинал тази вечер

Антъни Иванов ще плува в първия полуфинал на 200 метра бътерфлай тази вечер на световното първенство в Будапеща. Стартът на българина е в 20.04 часа наше време.

18-годишният талант направи изключително плуване в сериите тази сутрин и завърши втори (общо четвърто време) в предпоследната четвърта серия с нов национален рекорд - 1:55.55 минути. Той беше по-бърз от олимпийскиия шампион от Лондон 2012 Чад ле Кло (РЮА - 1:55,13).

Най-добро време даде любимецът на домакините Ласло Чех 1:54,08 мин. Преди Антъни са само още японецът Дария Сето 1:54,89 мин. и датчанинът Виктор Бомер – 1:55,13.



"Антъни беше подготвен за такъв резултат, дори има резерви да свали още от това време. Дано да успее да реализира възможностите си довечера на полуфиналите", коментира главният мениджър на националните отбори Кристиян Минковски.

На полуфиналите Иванов ще плува в пети коридор на първия полуфинал. Веднага след това е вторият полуфинал на дисциплината, в който ще стартират двама представители на домакините Ласло Чех и Тамаш Кендереши, както и друг фаворит - Чад льо Кло от Южна Африка.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти