Николов: Плуването ми беше едно от най-тежките

Николов: Плуването ми беше едно от най-тежките

Александър Николов не е доволен от представянето си на 100 м свободен стил при второто си участие на световно първенство. За якия варненец новото слизане под магическата граница от 50 секунди е едно от най-трудните плувания в кариерата му.

„Не съм доволен от резултата, но е логичен при положение, че е много трудно да задържа спортна форма четири седмици след като бях в топкондиция на държавното първенство. Дадох всичко от себе си, но това 100 м кроул с оглед това, че трябваше да поддържаме формата след държавния шампионат“, коментира за BGswim.com Николов, който имаше до пролетта колебания дали да продължи да тренира на бързи обороти.

„Може би това бе най-тежкото ми плуване, което съм имал. Дано да успея да се възстановя за спринта на 50 м свободен стил. Все пак положителното е, че успях да затвърдя слизането си под 50 секунди“, допълни Николов.

 

Личният му наставник и старши треньор на ПСК „Черно море“ (Вн) Никола Петров  също е леко разочарован, но остава реалист.

„Искаше ни се времето на Сашо да е по-бързо, това е ясно. С оглед това, че трябваше да поддържаме формата след държавното първенство, резултатът е това което е. Винаги желаем по-бързо и по-бързо“, коментира Петров.

Държавният шампион в бруста Лъчезар Шумков приключи участието си на световното първенство и обясни къде е имал резерви за последния си старт, на 50 м.

„Стартът се получи добре. Подводното също бе наред, но много изпусках водата“, заяви състезателят на Димитър Виденов и софийския клуб „Спринт“.

Будапеща

Василен Димитров, BGswim.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти