Регатата "Кор Кароли" ще стартира от Бургас

Регатата "Кор Кароли" ще стартира от Бургас

Регатата "Кор Кароли" ще стартира за първи път от Бургас. Състезанието ще бъде на 13 август, а стартът е от 10:00 часа от пристанището. Това е седемнадесето издание на регатата, което отново ще събере под платната елита на българското ветроходство.

"Кор Кароли" ще тръгне от Бургас, ще мине през острова "Света Анастасия", Свети Влас и ще завърши на 15 август във Варна, където ще се проведе последната гонка", каза Тома Томов - председател на Фондация "Кор Кароли".

Общата дължина на маршрута е 110 морски мили. В 18:30 часа на 15 август ще бъдат връчени наградите на победителите. Това е и датата, на която Варна отбелязва своя градски празник.

Ден преди старта на самото състезание /12 август/, гражданите на Бургас ще имат възможността да участват в про-ам гонка с яхта и да усетят тръпката от този спорт.

"Регатата на регатите" се провежда от 2001 година насам, в чест на капитан Георги Георгиев, първият капитан на яхтата "Кор Кароли", с която самият той завършва първата българска ветроходна самотна обиколка на Земята.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти