Олимпийци плуват благотворително за деца 100x400 метра

Олимпийци плуват благотворително за деца 100x400 метра

Австралийски олимпийци и участници на последното световно първенство в Будапеща ще бъдат част от уникално колективно плуване с благотворителна кауза. Те ще се включат в нестандартната щафета 100x400 метра, опитвайки се тази неделя в Югоизточна Куинсланд (Авл) да разбият рекорда на планетата.

Сред популярните състезатели са Дейвид Макеън, Бретан Елмсли и Джак Картрайт.Останалата част от стотината плувци в щафетата са доброволци. Те ще си платят по 10 долара, а сумата, събрана от такса участие, ще бъде дарена на фондацията Eloise Gannon, която работи за намаляването на случаите на внезапна сърдечна смърт при младежи.
 
Фондацията подкрепя изследванията и обучението за внезапни кардиологични проблеми и се бори за наличието на достъпни дефибрилатори в спортните зали, учебните заведения и училищата, информира специализираният американски сайт SwimSwam.com.

Сегашният световен рекорд на 4 по 400 м от 9 часа, 22 мин. и 35 секунди беше регистриран през 2010 г. от германския отбор SSV Улм 1846. Австралийският отбор се цели в 8,5 часа. Средното време на участник на 400 м е изчислено на 5:06 мин.

BGswim.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти