Божилов и Василев ще гребат на финал Б на Световното

Божилов и Василев ще гребат на финал Б на Световното
Най-добрите български състезатели по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев няма да се борят за медали на Световното първенство в Сарасота-Брендентън в САЩ.

Двойката ни скул зае 6-о място в полуфинал №1, след като измина дистанцията от 2000 метра за 7:07.26 минути.
Божилов и Василев не стартираха добре и още на първата контрола на 500 метра се движеха на 6-о място. По средата на дистанцията лодката на България изоставаше от 5-ото място на 4 секунди. Разликата се запази и 500 метра преди финала, а 21 секунди деляха българските гребци от заветното 3-о място, което даваше право за участие на финала. Така Василев и Божилов решиха да спестят сили за участие във финал Б, в който ще се разпределят местата от 7-а, до 12-а позиция на Мондиала.
Победители в този полуфинал станаха поляците Мирослав Зиетарски и Матеуш Бскуп с време 6:19.33 минути. Второто място остана за двукратният олимпийски шампион на скиф Олаф Туфте и световният шампион на двойка скул от 2013 година Кжетил Борх от Норвегия с резултат 6:19.33 мин. На третото място финишира лодката на Италия Филипо Мондели, Лука Рамбалди с време 6:19.70 минути.
 

ПЪЛНИ РЕЗУЛТАТИ - ТУК!!!
Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти