Топплувецът ни Антъни Иванов избра Алабама

Топплувецът ни Антъни Иванов избра Алабама

Най-добрият български плувец Антъни Иванов избра да се подготвя и следва в университета “Оубърн”, в американския щат Алабама. Той пътува до САЩ, за да разговаря с треньорския екип и да види базата.

През декември бронзовият медалист от световното за младежи и осми при мъжете на 200 м бътерфлай ще подпише и договор с “тигрите” от Оубърн.

Подсигурена му е пълна стипендия. Започва новото начало в спортната си кариера догодина след 20 август и европейското първенство в Шотландия на голям басейн.

Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) имаше предложения от няколко американски университета, включително и от “Бръшляновата лига” – “Харвард” и “Станфорд”. Колебаеше се между вузовете на Северна Каролина и Флорида, на световното първенство в Будапеща пък го посетиха емисари на Питсбърг.

В България на крака му дойде спецът, тренирал в ранните му години сингапуреца Джоузеф Скулинг, който детронира легендата Майкъл Фелпс на 100 м бътерфлай в Рио.
Серхио Лопес, който също е олимпийски медалист (Сеул’88), е работил още с героя от световното първенство за мъже и жени в Будапеща Каелеб Дресъл (САЩ).

Bgswim.com
Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти