Антъни Иванов: Искам да надградя още през 2018-а

Антъни Иванов: Искам да надградя още през 2018-а

Най-добрият плувец на България за тази година и спортист номер 4 на страната Антъни Иванов има за цел медал от Европейското първенство през следващата година в Глазгоу (Шотландия). Тази година Иванов беше финалист на 200 метра бътерфлай от Световното първенство в Будапеща и завърши осми. Той спечели бронзов медал в същата дисциплина на световното първенство по плуване за юноши и девойки в Индианаполис (САЩ).
БФПлувни спортове отчете високите постижения през 2017г.@@@
"Изпращам една много успешна година, която трудно ще надградя, но искам да я надградя още 2018-а. Целя се към медал от Европейското първенство и след това предно класиране на Световното първенство през 2019 година. Надявам се, че съм направил правилен избор на университет в САЩ. Ще тренирам не само там, защото и тук ще имам изяви", коментира Иванов на пресконференция днес.

През август той заминава за университета Оубърн в американския щат Алабама.
БФПлувни спортове отчете високите постижения през 2017г.@@@
Старши треньор на тима в Оубърн е Брет Хоук, с помощници са Тейлър Макгил и Серхио Лопес. Лопес е бронзов медалист на 200 метра бруст от олимпийските игри в Сеул 88. Тренирал е едни от най-големите звезди в спорта като Ремел Дресъл, Райън Мърфи и Джоузеф Скулинг.

"В университета ме приеха много добре. Отборът е много силен. Ще участвам във всички турнири на университета, във всички състезания в България и вероятно в националното първенство на САЩ", добави Антъни Иванов.

Снимки: ИВАН ЙОЧЕВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от пресконференцията ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти