Николай Вакареев: Антъни получи уважение след осмото място на Световното

Николай Вакареев: Антъни получи уважение след осмото място на Световното

Антъни Иванов изпрати безспорно най-силната годината в кариерата си. Младият плувец подобри доста рекорди, спечели бронзов медал на Световното първенство за юноши на 200 метра бътерфлай и се нареди на осма позиция в същата дисциплина на планетарния форум при мъжете. С основна заслуга за успехите му е неговият личен треньор Николай Вакареев. Плувният специалист даде специално интервю за Sportal.bg броени минути, след като Антъни Иванов получи приза за най-добър млад спортист на България за втора поредна година.
 Най-добър млад спортист на България за 2017 г@@@
“2017-а година е най-успешната и за Антъни, и за мен като негов треньор. Това ни доставя огромна радост и удовлетворение от постигнатото като тандем”, каза Вакареев.

Той коментира и признанието, което е получил възпитаникът му след осмото място на планетарния форум при мъжете: “Това осмо място на Световното беше едно изключително плуване, което той успя да повтори три пъти - в подборните серии, полуфиналите и финала. Това показа неговите качества и неговата тренираност - съумя да преплува дистанцията три пъти в рамките на ден и половина, при това стойностно. Резултатът му го вмества в най-добрите постижения в света като цяло. Това беше трамплин и му даде самочувствие да участва и на Световното за юноши, но той съумя да се събере и да направи невъзможното, за да спечели медала.
 Най-добър млад спортист на България за 2017 г@@@
Най-важното, което почувствах при него, беше, че след излизането от финала придоби по-голямо самочувствие, по-голяма увереност. Той получи уважение, защото до вчера го разминаваха в басейна и казваха - той е българин, няма проблеми с него. Сега излиза от басейна и всички финалисти до него го поздравяват, той се чувства горд от това уважение.”

Цялото интервю с Николай Вакареев може да намерите във видеото по-долу:

Снимки: ИВАН ЙОЧЕВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от церемонията за Най-добър млад спортист на България ТУК!!!



Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти