Антъни Иванов: Бътерфлайът не е моята любима дисциплина, но ми се отдава

Антъни Иванов: Бътерфлайът не е моята любима дисциплина, но ми се отдава

Родната сензация в плуването Антъни Иванов гостува в предаването "120 минути". Великотърновецът, който бе определен за “Млад спортист на България до 18 г.” за 2017 г., сподели пред водещия Светослав Иванов защо е избрал да учи в Съединените щати и разказа повече за коронната си дисциплина - бътерфлай.

"Университетът е в щата Алабама, иначе е "Оубърн". Един университет с много традиции в американския спорт, както в плуването, така и в другите... Миналата година бяха втори или трети в американския футбол, което там си е доста голям престиж. Избрах него заради двамата треньори, които са тренирали действащи и бивши световни рекордьори. Надявам се да помогнат в развитието ми занапред”, заяви той.

Антъни бил одобрен и от "Станфорд" и "Харвард", но предпочел "Оубърн".

"Реших, че тези два университета са повече учене, отколкото плуване, а аз съм наблегнал повече на спорта. Мисля, че там няма условия за успешна кариера на плувец, а не обратното."

"Има най-много специалисти, най-добри условия и най-много конкуренция, която усещаш всяка седмица по техните сбирки на университетите и състезанията между тях. Под напрежение си. Не ти дава абсолютно никакъв шанс да се отпускаш, а и е много добра тренировка за големите шампионати”, подчерта той.

Иванов изненада, споделяйки, че бътерфлайът всъщност не е предпочитаната от него дисциплина.

"Не ми е любимата дисциплина. Плувам бътерфлай, защото го плувам най-бързо. Отдава ми се и винаги ми е харесвала заради моя идол Майкъл Фелпс. Това е тежка дисциплина. Изисква много подготовка психически и физически. За момента издържам“, каза още Иванов.

btvnovinite.bg


Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти