Четири ватерполистки от Бургас с повиквателни за Европейското

Четири ватерполистки от Бургас с повиквателни за Европейското

Четири ватерполистки на Черноморец Бургас са включени в националния отбор на България за Европейското първенство по водна топка за девойки до 19 години. Шампионатът на Стария континент ще се проведе в Мадейра от 9 до 16 септември, съобщиха от ръководството на Черноморец.

Бургаската водна топка ще бъде представена от 16-годишната Румяна Евстатиева, 14-годишната вратарка Александра Ненова и 13-годишните Росица Желязкова и Стела Димитрова.

В разширения състав, освен състезателки на Черноморец, има още от Локомотив НН и Ботев 2000 /Враца/. Селекционер на националния тим е треньорката на врачанки Венетка Начева. Миналия сезон девойките на България се класираха на 11-о място в еврошампионата.

В държавното първенство при жените, след изиграване на мачовете от първи кръг, във временното класиране отборът на Черноморец заема трето място. В столичния басейн "Диана" момичетата на треньора Петър Йонов спечелиха морското дерби срещу КПС Варна, побеждавайки с 6:4. Лидер е шампионът Ботев 2000, а втори - Локомотив НН. Вторият кръг ще се състои в края на месец юли във Враца.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти