Гледай на живо

Пресконференция на Цанко Цанков след завръщането от Нова Зеландия

Даниел Уолъс прекрати кариерата си на 24

Даниел Уолъс прекрати кариерата си на 24

Шотландският плувец Даниел Уолъс заяви, че е постигнал “повече, отколкото някога е искал”, след като обяви края на спортната си кариера на 24 години. Уолъс спечели два бронзови медала на Игрите на Британската общност в Голд Коуст с щафетите на 4 по 100 м и 4 по 200 м свободен стил. Така той прибави тези отличия към златото на 400 м съчетано от Глазгоу 2014 и сребърните медали на 200 м съчетано и 4 по 200 м смесена щафета.

“Беше невероятно да спечеля два медала на последните си Игри на Британската общност, моето последно състезание. Моята цел беше да си тръгна с един или два медала, така че съм наистина щастлив, че го постигнах”, каза Уолъс пред BBC Шотландия.

Уолъс, който ще навърши 25 в събота, обмисляше бъдещето си в последните две години, но в крайна сметка е стигнал до крайното решение преди три месеца.

"Постигнах всичко, което исках в спорта, така че просто се наслаждавах на последните си моменти, на последите си Игри и на последния си шанс да представлявам Шотландия”,  допълни плувецът.

В кариерата си той има злато от Световното първенство на голям басейн в Казан през 2015 г. с щафетата на Великобритания на 4 по 200 м свободен стил, както и сребърно олимпийско отличие от Рио де Жанейро в същата дисциплина.

 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти