Красен Кралев с медал от президента на МОК Томас Бах

Красен Кралев с медал от президента на МОК Томас Бах

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи специален златен медал за заслуги към олимпийското движение от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Това се случи по време на посещението на двамата в Пловдив, където продължава Световното първенство по гребане за мъже и жени.

Преди днешните финали се състоя и първата копка за изграждането на втори гребен канал в Пловдив. В церемония участваха Красен Кралев, Томас Бах, президентът на Международната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан, кметът на Пловдив Иван Тотев, Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

Красен Кралев участва в награждаването на медалистите в дисциплината четворка скул (жени), където шампион стана екипажът на Полша, следван от Германия и Холандия

В България по покана на българския министър е руският му колега Павел Колобков, който изгледа финалите от днешния ден и награди призьорите от състезанието на четворка без кърмчия (жени), в което руският екипаж спечели бронзов медал.

Проектът за втори гребен канал, за който днес беше направена първа копка носи името  екопарк „Марица“. Той включва 656 декара залесяване, като самият канал е 105 декара водно огледало. Дължината му ще бъде 2100 м с ширчина 45 м. Дълбочината ще е 1,5 м. Предвижда се площ за водни атракциони. Ще има 37 декара езеро с островчета за гнездене на редки и защитени птици. Двата канала ще имат четири връзки - след финала, на 300 м, на 1100 м и на старта, като междинните връзки са за състезанията по кану-каяк, при които има различни дистанции.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти