Изграждат нов басейн в Пловдив

Изграждат нов басейн в Пловдив

Строителството на нов общински 50 метров плувен басейн в Пловдив, ще струва 12 840 000 лева (или 10,7 млн. лева без ДДС), каза пред журналисти ресорният зам.-кмет Георги Титюков.

По думите му голямо предизвикателство е било поместването на такова голямо съоръжение в района на общински басейн "Младост", на мястото на стария външен басейн, като проекта засяга малко и склад на Спортния диспансер.

Новият басейн ще е с олимпийски размери и ще може да става на два тренировъчни по 25 метра. Предвидени са трибуни, с интересна метална конструкция, за около 1000 зрители. Необходимите за изграждането му средства са предвидени от бюджета на общината и ще бъдат разпределени съответно: два милиона през 2019 г. и през следващи две години (2020 и 2021 г.) по 5 420 000 лева.

Ресорният зам.-кмет поясни, че този нов общински плувен басейн ще може да приема и големи състезания, но най-важното е че пловдивското плуване ще има модерен и съвременен басейн, а според арх.Тодор Абаджиев, това ще е най-добрия басейн в България, каза още Титюков. Той изрази надежда новото съоръжение да бъде готово през 2021 г. и да започне да приема плувци.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти