Над 265 плувци на турнира на Акулите в Бургас

Над 265 плувци на турнира на Акулите в Бургас

Над 265 състезатели ще участват в първото издание на международния турнир по плуване Burgas Swimming open, който ще се състои в Бургас на 10 и 11 ноември (събота и неделя). Клубовете са 26. Организатор е младият местен клуб Акулите, а надпреварата ще се проведе на новия басейн-бижу „Парк "Арена ОЗК" в ж.к. "Славейков". Турнирът Burgas Swimming open е от календара на БФПС и ще се състои със съдействието на Община Бургас и “Унибетони“.

Помагат още община Варна - с измервателната уредба, и Витоша Дайвинг с озвучаването, представянето на участниците и шоуто. Организаторите от ПК Акулите ще заснемат подводни кадри по време на състезанието. Състезанието ще е за четири възрастови групи  А(2008-2009); В(2007); C(2006); D(2004-2005). Всеки плувец ще има право на четири индивидуални дисциплини и щафети. Няма ограничение за брой участници от клуб в една дисциплина, както и за представители от отбор.

Официалният старт на Burgas Swimming open ще бъде даден точно в 16:30 часа на 10 ноември с впечатляваща програма. Главен съдия на турнира ще бъде Вили Цеков. Водещ на събитието ще бъде коментаторът за "Евроспорт" Георги Чобанов – президент и старши треньор на Витоша Дайвинг и съдия по скокове във вода с лиценз от ФИНА и ЛЕН.

Сред специалните гости щe са председателят на БФПС Георги Аврамчев, генералният секретар Димитър Бобев, волейболният ас Георги Братоев и звездата от X Factor Михаела Маринова.

Василен Димитров

,

bgswim.com
Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти