Гледай на живо

Очаквайте в 13:00 - Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

Рекорди за Левтеров и Янчев в Скопие, Янчев №1 на турнира

Рекорди за Левтеров и Янчев в Скопие, Янчев №1 на турнира

Калоян Левтеров записа втория си национален рекорд на Скопие Оупън в столицата на Република Северна Македония, а Йордан Янчев бе избран за най-добър плувец на турнира. Тройката за силните постижения на надпреварата е българска. При жените №1 е Габриела Георгиева. 16-годишният Левтеров подобри рекорда за юноши старша на 200 м гръб на малък басейн, триумфирайки със златото за 1:58,22 мин.

22 "Запомнете това име" с Калоян Левтеров

 

"Запомнете това име": Калоян Левтеров
"Запомнете това име": Калоян Левтеров

Предишното върхово постижение бе на Георги Цурев - 1:59,36 мин., постави го на 19 декември миналата година по време на държавния шампионат за мъже и жени в София.

Времето на Левтеров му отреди втора позиция в класацията за най-добър плувец. Ден по-рано състезателят на Жорж Станкович и Славия направи поправка във възрастта и на 100 м гръб. Левтеров оформи днес златния се хеттрик на 50 м гръб с 26,20 сек.

128 Финали от първи ден на Държавното по плуване

 

Йордан Янчев също записа златен хеттрик, печелейки 200 м св. стил с 1:47,56 мин. Състезателят на Божидар Граматиков и ПК Сандански стана плувец №1 на турнира с националния си рекорд на 400 м св. стил. Тройката в класацията при мъжете за най-добро постижение оформи 15-годишният състезател на G.D.Sport (Благоевград) Денислав Койков за 1:55,54 мин. на 200 м св. стил. Тройката е същата и за юноши старша.

128 Финали от първи ден на Държавното по плуване

 

Габриела Георгиева взе златото и в третата дистанция на гърба, плувайки стотака за 1:01,18 мин. Лидерът на столичния клуб Дамини ЛВ, тренираща под ръководството на генералния мениджър националния отбор Кристиян Минковски е плувкиня №1 в Скопие с постижението си на 200 м гръб - 2:09,81 мин.

Янчев, Левтеров и Георгиева продължават подготовката си за европейското първенство в Глазгоу през декември. В Скопие участваха и три български клуба GD Sport (Благоевград), Левски 2014 и Славия и общо 26 наши плувци. Общата бройка на състезателите на турнира бе 586, а на отборите - 52.

Василен Димитров, BGswim.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти