Йордан Янчев: Бях готов за медал на Европейското

Плувецът Йордан Янчев изпраща една от успешните години в своята кариера. Талантът от Сандански постигна шесто място на 200 метра свободен стил на Европейското първенство за юноши в Казан, освен това със смесената щафета в състав Калоян Левтеров, Здравко Баблаков, Йосиф Миладинов и Йордан Янчев се наредиха седми във финала на континенталния форум с национален рекорд за мъже от 3:43.70 минути. На Световното за юноши в Будапеща пък 18-годишният плувец завърши седми във финала на 400 метра свободен стил.

46 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу

След броени дни на Янчев му предстои участие на Европейското първенство за мъже и жени на 25-метров басейн в Глазгоу. Младокът даде специално интервю за

Sportal.bg

, в което направи анализ на представянето си за отиващата си година и сподели какви са очакванията му за континенталния форум.

46 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу

“Хем съм доволен, хем не, защото много тренирах през изминалата година и бях готов да взема медал от Европейското. Не се получи, нямам идея защо. Доволен съм, защото финалист на световно и европейско за юноши не е малко. Досега България е имала само един и това е Антъни (б.а. Антъни Иванов). Вече сме и аз, и Йосиф (б.а. Йосиф Миладинов) - пишем историята и съм горд с това”, каза Янчев пред

Sportal.bg

.

Той се радва за силните резултати на всичките ни млади състезатели в последно време: “Щастлив съм от развитието на младите в плуването. България 30 години нямаше финал на щафета при юношите, а ние влязохме на финал - можеше да вземем и медал, имахме грешки, които оправихме. Радвам се, че плуването в България се развива и летвата се вдига.”

107 Финали на държавното първенство по плуване за мъже и жени - ден II

За предстоящия континентален форум за мъже и жени в Глазгоу Янчев не тръгва с голяма кошница, но се надява на рекорди: “Амбициите ми са подобрение на рекордите и добри класирания. За момента не мисля, че съм готов за финал, но с късмет може и да стане - нищо не се знае.”

Каква е тайната съставка за успеха на Янчев и кой университет в САЩ вече си е избрал - отговорите във видеото.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти