Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:0

Шефът на водната топка: Имаме желание да инвестираме в басейн

Шефът на водната топка: Имаме желание да инвестираме в басейн

Председателят на Българската федерация по водна топка Петър Петров е доволен от развитието на този спорт у нас. Той гостува в студио “Спринт”, където говори за амбициите и желанието на централата да инвестира в нов басейн.

"За нас е много радостен фактът, че се увеличава броят на участващите отбори - имаме вече над 110, близо 120. Водната топка отново придобива популярност в България, където има здрави корени. Това са над 1500 деца, момчета и момичета от всички възрасти," коментира Петров.

"Основната цел е увеличаване на броя на клубовете, развиването в центровее, където има бази, но няма клубове. Симбиозата между плуване и водна топка е изключително печеливша. Страната ни бе домакин и на европейско първенство до 15 години, първо по рода си изобщо в този спорт. "Дано така да покажем и на министерството, че има хляб и поле за успехи," допълни той.

"Имаме желание да инвестираме в спортен комплекс, от който голяма част да е басейн. Но до момента не сме открили подходящ терен, най-вече от гледна точка на превоз до такъв”, каза още Петров.

BGswim.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти