Клоп вдигна цената на състава на Ливърпул с над 500%

Клоп вдигна цената на състава на Ливърпул с над 500%

"Ливърпул не купува суперзвезди, а създава такива. Клоп не получава достатъчно признание за това." Това е изказване на бившия бранител на мърсисайдци Джейми Карагър, което може да звучи типично за него, но всъщност получава стабилно потвърждение от проучване на "Форбс" за стойността на състава на Ливърпул. Според данните в сезона преди назначението на германеца общата цена на отбора е била 360 милиона паунда. В момента стойността на състава се изчислява на 1.83 милиарда паунда. Това означава, че Клоп е повишил цената на отбора си с умопомрачителните 500%, и то, при положение че нетните разходи за обновяването на състава възлизат само на 80-90 милиона паунда.

Най-очевидните примери за това са Мохамед Салах и Садио Мане. Египтянинът бе купен за 38 милиона паунда, а в момента струва около 200 милиона. За Мане дори бяха платени по-малко пари, а цената му в момента е същата като тази на Салах.

Андрю Робъртсън е още едно красноречиво доказателство. Левият бек бе привлечен от Хъл Сити срещу скромните 8 милиона паунда, а в момента е може би един от най-скъпите играчи на своя пост. Към това трябва да се добави и начина, по който се развиха футболисти от академията като Трент Александър-Арнолд.

Дори най-скъпите покупки на Клоп - Вирджил ван Дайк (75 милиона) и Алисон (60 милиона), вече удвоиха цената си.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти