Халф на ЦСКА-София пред трансфер в Германия

Халф на ЦСКА-София пред трансфер в Германия

Халфът на ЦСКА-София Рубен Пинто може да продължи кариерата си в Германия. 27-годишният португалец, който е втори капитан на “червените”, е в трансферните планове на Нюрнберг, твърди “Билд”. Според изданието именно интересът към Пинто е причината “франките” да уредят контрола с ЦСКА-София. Мачът ще се играе утре в Марбея и след него ще стане ясно окончателно дали ще се стигне до трансфер.

Спортният директор на Нюрнберг Роберт Паликуча не пожела да коментира темата, но е повече от сигурно, че изявите на Пинто в утрешната проверка ще бъдат следени под лупа. Ако германците харесат юношата на Бенфика, но не се споразумеят с ЦСКА-София за цената, е възможно да се опитат да го вземат като свободен агент през лятото, когато изтича договорът му с “червените”.

Сайтът

Transfermarkt.de

оценява Рубен Пинто на 2,2 млн. евро, но е ясно, че няма как българският клуб да получи подобна сума за правата му при положение, че той има договор само до края на сезона.

Пинто е в ЦСКА-София от 2016 година, а преди това е играл за Беленензес, Пасош Ферейра и втория отбор на Бенфика. Португалецът е бивш юношески и младежки национал на родината си. Ако остане на “Армията” и през следващия сезон, той може да се превърне в чужденеца с най-много мачове за “червените”.

Рубен Пинто: ЦСКА страда, но ще се върне на върха
Рубен Пинто: ЦСКА страда, но ще се върне на върха

През есента полузащитникът записа 11 мача и 1 гол в първенството. В един период той беше “замразен” от Люпко Петрович, но след напускането на сърбина си върна титулярното място под ръководството на Милош Крушчич.

Нюрнберг се намира в сериозна криза и в момента е в зоната на изпадащите във Втора Бундеслига. Клубът работи активно на трансферния пазар и вече се подсили с Филип Хайзе от Норич и Константинос Мавропанос от Арсенал.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти