Дресъл и Сьостром най-добри плувци за ФИНА

Дресъл и Сьостром най-добри плувци за ФИНА

Американецът Каелъб Дресъл и шведката Сара Сьостром бяха избрани за най-добри плувци за миналата година от Международната федерация (ФИНА). На тях и останалите победители е посветен последният брой на списанието на централата – FINA Aquatic World Magazine. През 2019-а Дресъл стана първият в историята с 8 медала от едно световно първенство, 6 от тях златни. Освен това в Южна Корея 23-годишният ас трениран от Грег Трой, подобри рекорда на Майкъл Фелпс на 100 м бътерфлай, оцелял десетилетие. Закова го на 49,50 сек.

Освен това подобри рекорда на 50 м св. стил на малък басейн в Международната плувна лига, загубвайки за малко на финалната права наградата за Най-полезен състезател на комерсиалната лига.

Спечели я Сара Сьостром, която бе безапелационна и в Световната купа и шампионските серии на ФИНА. Венецът на безпрецедентния победен рейд на шведката бе в първенството на планетата, където стана първата жена с 5 индивидуални  медала от един форум. Стана и първата с три победи на 50э м св. стил.

Василен Димитров, bgswim.com
Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти