Нина Рангелова продава на търг банските си, за да помогне на дете в нужда

Нина Рангелова продава на търг банските си, за да помогне на дете в нужда

Нина Рангелова показа за пореден път, че освен голям спортист е и голям човек. Станалата преди два месеца майка плувна шампионка подаде ръка на дъщеричката на треньора Панайот Паздерков – Анна, която е диагностицирана с детска церебрална парализа (Спастична квадрипареза).

Рангелова организира през Атлантическия океан виртуален търг на свои бански костюми, с които да бъде събрана сумата за лечението на момиченцето, което е на 3 години и 7 месеца, но все още не може да ходи, сяда самостоятелно и дори пълзи трудно.

За подобряването на нейното двигателно и умствено развитие е препоръчано лечение в Китай. Заболяването засяга централната и периферна нервна система. Вследствие на това Ани Паздеркова трудно контролира движенията на крайниците си. Първия курс, който ще трае около 4 месеца, са нужни 35 000 лева. В тази сума са включени необходимите изследвания, медикаменти, процедури, транспорт и престой в Китай.

Рангелова ще пуска всеки ден, точно в полунощ, по един бански костюм за търга в групата на списание "Плуване & Водна топка" във Фейсбук. Стартът бе даден на 18 срещу 19 февруари, като първият бански спечели Красимир Захов, предложил 550 лева за екипа при първоначална цена от 100 лева.

Това не е първият случай, в който трикратната участничка на олимпийски игри и притежателка на над 70 рекорда организира благородни инициативи. По време на държавния шампионат през лятото на 2014-а на столичния басейн „Диана“ Нина направи търг за болния от аутизъм Алекс Колев. Бяха разиграни вещи на световни звезди, с които плувкинята е имала досега и приятелства.

Голямото наддаване за фланелка на Майкъл Фелпс спечели Антъни Иванов, поел от нея щафетата.
 
През 2017-а Рангелова направи фотосесия в порутен пловдивски басейн, за да сигнализира за състоянието на спортната база у нас. За да бъде полезна на младите състезатели, дава съвети и споделя опита си в собствена рубрика в BGswim.com.

Ето и пълния текст от апела на Нина Рангелова за набирането на средства за лечението на дъщеричката на треньора и председател на търновския Царевец Павайот Паздерков и съпругата му Нина.

“Както много от вас вече са разбрали, един от нашите треньори - Панайот Паздерков, има нужда от нашата помощ, за да осигури на 3-годишната си дъщеричка едно по-добро и щастливо детство. В този ред на мисли реших да организирам виртуален търг и да продам моите състезателни бански костюми от последните ми години като състезателка по плуване и да даря парите на семейство Пездеркови. Всеки ден, точно в полунощ, ще пускам по един бански костюм и всеки един от Вас ще има възможността да наддава над първоначалната цена в коментарите. Ще има общо 5 женски и 3 мъжки бански (любезно предоставени от моя съпруг). Търгът за опредения бански костюм ще приключи след точно 24 часа и той ще бъде пратен до победителя с наложен платеж (включително и цената на доставката). Първият  бански държи специално място в моето сърце, защото с него плувах на полуфиналите и се класирах за финала на 200 м св. стил на последното ми европейско първенство в Лондон през 2016 г. Надявам се да носи много успехи и финали и на момичето, което го спечели.”

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти