Себастиан Коу постави Болт и Али в категорията на величията

Себастиан Коу постави Болт и Али в категорията на величията

Юсейн Болт е голямата звезда и водещата сила на световната атлетика в момента, а само след броени месеци ще сложи край на забележителната си кариера. Най-бързият мъж на планетата има на сметката си осем златни олимпийски медала в спринтовете, още 11 световни титли и куп други награди.

Вече много от колегите му изказаха своето разочарование, че ямаецът ще сложи край на кариерата си на Световното първенство в Лондон през август. Президентът на Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) Себастиан Коу също е сред тези, на които шоуто на Болт на пистата ще липсва.

“Той има харизма, каквато не съм виждал в спорната си кариера и живота си, поставям него и Мохамед Али в една й съща категория”, каза Коу в интервю за АФП след последното състезание на Болт на ямайска земя, което се проведе в Кингстън в събота и беше спечелено от него с 10.03 сек.

Британецът, който има две олимпийски титли на 1500 м в кариерата си като атлет, смята, че Болт ще окачи шпайковете като най-великия атлет в историята, подобно на Мохамед Али в бокса.
 

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти