Габриела Петрова: Личната ми цел във Вааса е норматив за СП

Габриела Петрова: Личната ми цел във Вааса е норматив за СП

Спортист №1 на България за 2015 г. Габриела Петрова замина днес с националния отбор по лека атлетика за Вааса, където през уикенда ще участва на Европейското отборно първенство от Първа лига.

“В добро настроение съм, заминаваме целия отбор, надявам се, че ще се представим добре и най-малкото ще се задържим в Първа лига. Доволна съм от тренировките, които проведохме. Въпрос на време е да реализирам резултата, за който съм готова. Допинг скандалът остана в миналото и казах, че повече интервюта за това няма да давам. Сега съм фокусирана върху настоящия момент.
Националният отбор по лека атлетика замина за Европейското отборно първенство 
Вярвам, че всеки един от отбора ще даде всичко от себе си. Ако се състезаваме както преди две години в Стара Загора, съм сигурна, че ще се задържим в Първа лига. Всяко едно състезание малко или много е стъпка към голямото. Все още нямам норматив (14.10 м) за Световното първенство в Лондон, така че това е една от целите, които съм си поставила лично за себе си”, каза сребърната медалистка в тройния скок от Европейското първенство в Прага в зала преди две години при заминаването на отбора за Финландия.

Във Вааса възпитаничката на Атанас Атанасов ще участва в две дисциплини - скок дължина и троен скок.

Снимки: МАРИН МАРИНОВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от заминаването на националите за Вааса ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти