Християн Стоянов: При следващата среща тези конкуренти няма да имат шанс

Християн Стоянов: При следващата среща тези конкуренти няма да имат шанс

Бронзовият медалист на 1500 метра от Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания Християн Стоянов се закани за още по-добро представяне на следващото си голямо състезание. Седмият от Параолимпиадата в Рио остана само на 6 десети от световната титла, като води битка до последните метри с двама от тримата най-добри атлети на планетата в тази категория – Самир Нойуа от Алжир и Давид Емонг от Уганда.

“Планът ми беше да тръгна силно, за да си направя личен резултат и да избегна ситуацията, която се случи в Рио, а именно да ме бутат и да не успея да си направя моето бягане. Така и стана. Битката за позиции започна в последните 300 метра, където всички увеличихме скоростта. Успях да задържа с тях,  въпреки че бях водил цялото бягане до този момент. Бях готов и за атака в последните 100 метра, и опитах, като много малко не ми достигна. Сигурен съм, че при следващата ни среща тези конкуренти няма да имат шанс“, сподели Хрис от английската столица.

“Изживяването беше невероятно и нямам думи да го опиша. Атмосферата на този уникален стадион е страхотна, публиката беше изключително емоционална и зареждаща, и ме накара да дам всичко от себе си до последните метри”, допълни бронзовият медалист.

Относно предстоящата надпревара на 400 метра Стоянов каза, че има по-малки очаквания: “Надявам се да вляза във финала и ще се боря за личен резултат, а всяко по-добро класиране ще е бонус”. Квалификациите в дисциплината ще се проведат на 18  юли (вторник), а финалът е на 19 (сряда) от 23:02 местно време.  

Източник: sport-gabrovo.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти