Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Болт потвърди в кои дисциплини ще бяга на "бенефиса си" - Световното

Болт потвърди в кои дисциплини ще бяга на "бенефиса си" - Световното

Суперзвездата на световната лека атлетика Юсейн Болт потвърди в кои дисциплини ще участва на предстоящото Световно първенство в Лондон, което ще бъде неговото последно събитие преди прекратяването на славната си кариера.

“Целта ми е да спечеля две победи в Лондон. Искам да се откажа като победител. Ще бягам на 100 метра и в щафетата 4 по 100”, обяви пред медиите в сряда осемкратният носител на златни олимпийски и 11-кратен на златни медали от световни първенства.

Световното първенство в Лондон ще се проведе между 4 и 13 август, като финалът на 100 метра е на 5-и, а следващата събота се пада финала на мъжката щафета, която именно се очаква да маркира края на кариерата на Болт.

Ямайският спринтьор спечели през юни последното си бягане на родна почва с резултат 10.03 секунди пред 30 хиляди зрители в Кингстън. После той се сбогува и с любимия си турнир “Златен шпайк” в Острава, но също с невпечатляващото време от 10.06 секунди. Преди Лондон той ще участва в последното събитие от най-комерсиалната атлетическа верига Диамантената лига в Монако, като също ще бяга на 100 метра.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти