Семеня подобри куп рекорди, седем бягаха под 2 минути в Монако

Семеня подобри куп рекорди, седем бягаха под 2 минути в Монако

Двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Кастер Семеня, която пропусна последните няколко турнира от Диамантената лига, направи ударно завръщане на пистата. 26-годишната южноафриканка спечели бягането на две обиколки на турнира “Херкулес” в Монако с най-добър резултат в света за сезона от 1:55.27 минути. Постижението на Семеня е нов национален рекорд на Република Южна Африка, нов рекорд на Диамантената лига и рекорд на турнира в Монако.

Световната шампионка на 800 м в зала от Портланд 2016 и сребърна олимпийска медалистка от Рио Франсин Нионсаба също постави нов национален рекорд на Бурунди, след като завърши втора с 1:55.47 мин. Адже Уилсън също коригира рекорда на САЩ, финиширайки трета с 1:55.61 мин.

Сифан Хасан (Холандия) се нареди четвърта с личен рекорд от 1:56.81 мин, а Мелиса Бишъп подобри националния рекорд на Канада за петото място - 1:57.01 мин.

За отбелязване е фактът, че в това изключително силно бягане общо седем състезателки слязоха под гросмайсторската граница от 2 минути. Линзи Шарп (Великобритания) зае шестото място с 1:58.01 мин, а Бренда Мартинес (САЩ) завърши седма с 1:58.43 мин.

Снимка: Getty Images/Guliver

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти