Шпотакова Атлет №1 в Чехия за рекорден девети път

Шпотакова Атлет №1 в Чехия за рекорден девети път

Барбора Шпотакова бе определена за рекорден девети път за Атлет №1 на Чехия. През 2017-а 36-годишната копиехвърлячка спечели световната титла в Лондон, точно 10 години след като взе първата си на първенството в Осака.

Церемонията се проведе в Прагаи беше предавана пряко по чешката национална телевизия. В края на сезона световната рекордьрка в дисциплината извоюва и диамантения трофей на финала на Диамантената лига в Цюрих. Най-доброто й постижение за годината беше 68.26. Толкова далеч не бе пращала копието от олимпийските игри в Лондон-2012.

Шпотакова събра 1650 точки в анкетата и изпревари колегите Якуб Вадлейх и Петр Фридрих, които взеха сребърен и бронзов медал в хвърлянето на копие при мъжете на Световното след шампиона Йоханес Фетер (Гер).

За Треньор на годината за пети пореден път бе обявен легендарният Ян Железни, който е наставник на Вадлейх и на Фридрих. Така той израви постижението на Далибор Купка, бившия треньор на Роман Шебърле и Зузана Хейнова.

Европейската шампионка за девойки в скока на височина Михаела Хруба получи наградата за Най-добър млад атлет в Чехия. Тя бе финалистка на Световното за жени в английската столица.   

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти