Унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош пристигна в Русе

Унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош пристигна в Русе

Днес в Русе пристигна унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош. Той беше посрещнат в Спортен комплекс “Ялта“ от директора на ОП Спортни имоти Веселин Богданов, който го запозна със спортните събития, които се провеждат в Русе и инфраструктурата, свързана с тях.

Унгарският ултрамаратонец Пал Хидвеги-Ющьош се наема за първи път в света да пробяга цялата брегова ивица на Дунав, която е дълга близо 3000 км. В рамките на инициативата “70 маратона за Дунав“ той преминава през 10 страни - от извора на Дунав в Германия, до делтата на реката, като имат за цел да привлече вниманието на обществеността върху развитието на Дунавския регион и значението на екологичния транспорт.

Той стартира своя маратон на 21 септември от Дунаушинген, Шварцвалд, след което преминава през Германия, Унгария, Хърватия, Сърбия и Румъния и пристигна на 14 ноември във Видин.

Пал Хидвеги-Ющьош ще пребивава в България от 14 до 28 ноември, като утре сутрин ще продължи за Цар Самуил в 9 ч. сутринта, стартирайки отново от Спортен комплекс “Ялта“. Планирано е лекоатлети от Ученическа спортна школа – Русе да го съпроводят в самото начало.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти