Първото в света 36-часово бягане по пътека! (видео)

Първото в света 36-часово бягане по пътека! (видео)

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев направи нещо невиждано - бяга рекордните 36 часа на пътека в помощ на деца, преборили рака! За това време героят измина повече от 220 километра. 

Както вече стана ясно, каузата е благотворителна и има за цел да се съберат средства за тренировъчни спортни лагери на деца, преборили рака и покриване на разходи за участието им на голямото международното състезание "Игри за победители" 2018 в Москва.    

 Бягането на Георгиев започна в 10:00 часа сутринта в петък в "Park Center Sofia" и приключи точно в 22:00 часа тази вечер, когато героят вдигна победоносно ръце и започна да приема поздравления.

"Ти си нашият идол!", приветстваха Краси Георгиев присъстващите в столичния "Park Center", където се проведе събитието.
 
Край пътеката, на която той бяга 36 часа, имаше стотици, които бурно го аплодираха. 

Въпреки умората, Краси Георгиев остана на крака и минути след финала на 36-часовото бягане. 

 

В най-трудния момент подкрепа Красимир срещна в лицето на Боян Петров.

"Благодаря на всички! Бяха много тежки 36 часа, но човек като реши нещо го прави! Най-важното е, че помогнахме на малките герои. Aз само бягам, те са героите", сподели измореният Краси Георгиев, който се разплака от вълнение.

"Беше тежко, ужасно тежко през нощта. Но с този екип беше ясно, че ще успея. Всички бяха с мен, хората, които бяха около мен и ме поддържаха постоянно. Без тях не бих се справил", добави единственият българин, финиширал в най-тежкото състезание в света - "Бадуотър" (216 километра в Долината на смъртта).

Единствените слизания на Георгиев от пътеката по време на изкючително изтощителното предизвикателство бяха за физиологични нужди и за кратки рехабилитационни процедури, извършвани от един от най-добрите родни кинезитерапевти Димитрина Сивкова. Приемът на храни и напитки Краси извършваше в движение. За разнообразното му меню, както и за ценни съвети и напътствия пък се погрижи треньорката Наталия Величкова, позната от рекордите на Кирил Николов-Дизела и Антония Григорова на Ком-Емине.

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти