Бартолета и Шпанович в класна битка в Карслруе

Бартолета и Шпанович в класна битка в Карслруе

Интересна битка в скока на дължина при жените се очертава на международния атлетически турнир от сериите на IAAF World Indoor Tour в Карлсруе на 3 февруари. В сектора ще се появят две от звездите на хоризонталния скок - олимпийската шампионка Тиана Бартолета (САЩ) и европейската Ивана Шпанович (Сърбия).

За последно Бартолета се е състезавала в скока на дължина в зала преди девет години. Американката има на сметката си три златни олимпийски медала - два с щафетата на САЩ на 4 по 100 м и един в скока на дължина, заслужи втора световна титла в зала в скока на дължина, участва в поставянето на световния рекорд на 4 по 100 м, грабна два бронзови медала на 60 м и бронз в скока на дължина на планетарния форум на открито в Лондон през миналата година.

Бартолета има личен рекорд на открито 7.17 м, а в зала най-доброто й постижение е 6.80 м от 2006 г., когато спечели първата си световна титла в зала. 

В Карлсруе американката ще се изправи срещу една от най-добрите състезателки в скока на дължина в зала в историята - Ивана Шпанович. Сръбкинята има олимпийски и световен бронз, а миналата зима триумфира с европейската титла под покрив в Белград с национален рекорд от 7.24 метра, най-доброто постижение в зала в дисциплината от 1989 г. Този резултат нареди Шпанович на трето място във вечната световна ранглиста под покрив. 

Сред съперничките на двете звезди в Карлсруе ще са рекордьорката на Великобритания в зала Лорейн Уджен, Малайка Михамбо, Состен Могуенара и Александра Вестер. 
 

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти