САЩ обяви отбор от 49 атлети за Световното в Бирмингам

САЩ обяви отбор от 49 атлети за Световното в Бирмингам

Двадесет медалисти от големи първенства, сред които защитаващите световните си титли в зала Бритни Рийс, Вашти Кънингам и Маркис Денди, бяха включени в отбора на САЩ за Световното първенство по лека атлетика в Бирмингам от 1 до 4 март.

Американският тим наброява 49 състезатели, които имат общо 53 медала от олимпийски игри и световни първенства в зала и на открито.

В отбора е и Крисчън Коулман, който миналата седмица подобри световния рекорд на 60 м с 6.34 сек на националния шампионат в Албакърки. Сребърният световен медалист на 100 м от Лондон 2017 ще атакува първото си злато от планетарен шампионат.

Другата голяма звезда, която направи сериозно впечатление в последния месец, е Шерика Нелвис, която спечели титлата на 60 м/пр с национален рекорд от 7.70 сек, с който излезе на трето място във вечната световна ранглиста. 

Бритни Рийс, носителка на три световни титли в зала, четири на открито и една олимпийска, ще защитава планетарната си титла от Портланд в скока на дължина. Тя е и най-титулуваната атлетка в отбора. Олимпийската и световна медалистка в овчарския скок Санди Морис, световната рекордьорка на 100 м/пр Кени Харисън, планетарният рекордьор на 110 м/пр и олимпийски шампион от Лондон 2012 Ариес Мерит и световният първенец в овчарския скок от Лондон 2017 Сам Кендрикс допълват звездния тим на САЩ за Бирмингам. 
 


Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти