Милка Михайлова получи общинско жилище

Милка Михайлова получи общинско жилище

Общинският съвет в Перник даде съгласие известната лекоатлетка и многократна национална шампионка в маратона Милка Михайлова да бъде настанена под наем в общинско жилище. Спортистката живее при лоши санитарно-хигиенни условия, констатирала проверка на общината. Имотното й състояние включва единствено идеални части от наследствен апартамент в Перник.

Милка Михайлова е национален състезател по лека атлетика. Спортната й кариера започва от 1982 година, като още на 15-годишна възраст постига национален рекорд за девойки младша възраст в бягането на 800 метра.

През състезателната й дейност тя има редица национални рекорди на средни и дълги разстояния, призови класирания на балкански кросове, европейски първенства и международни турнири.

В последните 17 години Михайлова се преквалифицира като състезател в планински бягания, маратон и полумаратон. Тя е двукратен шампион на Софийския маратон. Едни от най-добрите си класирания постига в престижните маратони в Истанбул, Флоренция,Прага, Рим, Белград и Лондон.

До момента е в националния отбор по планинско бягане дълга дистанция към Българска федерация по лека атлетика. От няколко години Михайлова е и треньор на млади пернишки таланти. Тя е президент на Спортен клуб по лека атлетика "Милка Михайлова". От 2017г. организира общински турнир по лека атлетика за ученици от Перник в няколко възрастови групи.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти