Гледай на живо

Левски пречупи ЦСКА пред препълнена зала и стъпи на волейболния връх в България - на живо от зала "Левски София" с отзивите и награждаването

Световната рекордьорка на открито спечели планетарната титла на 60 м/пр

Световната рекордьорка на открито спечели планетарната титла на 60 м/пр
Световната рекордьорка на 100 метра с препятствия Кендра Харисън е новата планетарна шампионка на 60 м/пр. Американката спечели титлата в Бирмингам с нов рекорд на шампионатите и изравнен национален рекорд на САЩ от 7.70 сек. С това постижение тя се изравни на третото място в световната ранглиста за всички времена с Людмила Енквист и сънародничката си Шерика Нелвис. Рекордът на планетата е 7.68 сек и все още е притежание на шведката Сузана Калур от Карлсруе 2008. 

Американската доманиция в женското препятствено бягане допълни Кристина Манинг, която стигна до среброто със 7.79 сек. Холандката Надин Висер развали пълния триумф на САЩ, след като успя да се пребори за бронзовия медал със 7.84 сек. В полуфиналите тя записа и нов рекорд на Холандия. Сочената за голяма фаворитка за титлата - шампионката на САЩ и водачка в световната ранглиста за сезона Шерика Нелвис, остана четвърта със 7.86 сек. 

Пълните резултати от финала на 60 метра с препятствия!!!
Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти