Гатлин е аут за Диамантената лига в Юджийн

Гатлин е аут за Диамантената лига в Юджийн

Световният шампион в спринта на 100 метра Джъстин Гатлин (САЩ) ще пропусне Диамантената лига по лека атлетика на родна земя в Юджийн в събота, съобщи агентът на състезателя Реналдо Ниемая. 36-годишният Гатлин се оплаква от травма на дясното бедро, която получи при бягането в щафета на САЩ на 4 по 100 метра в Япония през миналия уикенд.

Стартът в Юджийн беше очакван с голямо нетърпение, тъй като в него той трябваше да се съревновава със сънародника си и световен рекордьор на 60 метра в зала Крисчън Коулман, със световния вицешампион на закрито Бинтян Су (Китай), както и с най-бързия спринтьор за сезона с 9,97 секунди Рони Бейкър (САЩ).

"Той трябва да бъде на 100 процента, за да се включи в толкова елитно състезание", коментира Ниемая. Гатлин спечели спринта на 100 метра в Окака през уикенда с 10,06 секунди, след като завърши едва седми за 10,20 секунди под дъжда в първия си старт в Диамантената лига в Шанхай на 12 май. Следващото състезание в програмата на американеца а турнира в Острава (Чехия) на 13 юни.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти