Олимпийски шампион спира с атлетиката след Европейското

Олимпийски шампион спира с атлетиката след Европейското
Олимпийският шампион на диск от Лондон 2012 Роберт Хартинг (Германия) няма съмнения, че ще завърши кариерата си, както е планирано - след европейското първенство в Берлин през август. Лекоатлетът в момента се възстановява от контузия на коляното.
"Не гледам на ситуация, в която няма да участвам. Ще дам всичко от себе си на европейското първенство. Не искам след това да си задавам въпроса дали е трябвало да рискувам", каза Хартинг пред ДПА. Германецът спечели първата от трите си поредни световни титли на Олимпийския стадион в Берлин през 2009 година, след това взе и титлата на олимпиадата в Лондон 2012, а освен това е и двукратен европейски шампион.
33-годишният Хартинг обяви, че ще прекрати състезателната си кариера след европейското първенство, което ще се проведе от 6 до 12 август. Но все още не се знае дали той ще участва на шампионата. Хартинг е покрил квалификационната норма от 64 метра, но е едва на пето място в националната ранглиста за сезона, а на първенството могат да участват само по трима от страна. "По-добре съм, но все още не съм в тази спортна форма, в която искам да бъда", каза германецът относно контузията си.
Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти