Демирева в нова диамантена битка с Ласицкене

Демирева в нова диамантена битка с Ласицкене

Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро 2016 и Спортист №1 на България за същата година Мирела Демирева ще участва на поредния си диамантен старт през сезона. Демирева, която през 2018 г. за първи път скочи 2.00 м, ще се изправи срещу световната шампионка в зала и на открито Мария Ласицкене в Рабат (Мароко) в петък. Рускинята оглавява световната ранглиста за сезона с 2.04 м.

На последната Диамантена лига в Париж Демирева се нареди четвърта с 1.94 м, след като реши да пропусне 1.97 м и да скача направо на 2.00 м. Тогава състезанието за пореден път беше спечелено от Ласицкене с 2.04 м, като рускинята атакува и 2.08 м, но без успех. Във френската столица българката беше изпреварена още от световната рекордьорка в скока на височина в рамките на седмобоя Нафисату Тиам (Белгия) с 1.97 м и от световната сребърна медалистка от Лондон 2017 Юлия Левченко (Украйна), която също завърши с 1.97 м.
Левченко ще участва и в Рабат, както и британката Морган Лейк, която има 1.97 м този сезон.

Преди турнира в Париж Демирева завърши втора на надпреварите от веригата в Шанхай, Рим и Стокхолм, като на всичките беше надскочена единствено от Ласицкене.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти