Мирела пред Sportal.bg: Скачах за всички, които обичат високия скок, и ми се получи (видео)

Мирела Демирева спечели единствения медал за България на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин. В инфарктно състезание сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016 заслужи второ поредно сребро от континентален форум след Амстердам 2016. Спортист №1 на България за 2016-а година зае второто място в Берлин с резултат от 2.00 метра, който успя да скочи в трети опит, след като преди това пропусна 1.96 м и 1.98 м. Шампионка също с 2.00 м стана рускинята Мария Ласицкене, която преодоля височината от втори опит. На третото място на почетната стълбичка се качи германката Мари Лорънс-Юнгфлайш.

Вчера се проведе и официалното награждаване, а Демирева получи своето отличие от президента на Българската федерация по лека атлетика и вицепрезидент на Европейската централа Добромир Карамаринов. След награждаването Мирела даде ексклузивно интервю за Sportal.bg.

- Мирела, 24 часа след спечелването на сребърния медал какви емоции те връхлитат? Отново изглеждаш спокойна.
-  Спокойна съм, щастлива съм. Все пак цяла година работя за това състезание. Хубаво ми е, днес беше много приятно, особено награждаването. Имаше много близки хора – майка ми, приятели от Холандия и България. Беше една много хубава вечер.

- Как прекара деня след успеха, успя ли да разгледаш Берлин – разбрахме, че си карала колело с треньора си Маринус ван Лювен?
Много отдавна исках да дойда в Берлин. Обикаляхме по музеи, по улиците. Берлин е изключително интересен, сградите също. Беше много хубав и спокоен ден.

- Ще празнуваш ли сега с майка си, треньора си, близките ти приятели от България и Холандия?
- Да, ще се видя с приятели от Холандия, които са тук. Иначе се прибирам септември месец и чак тогава ще празнувам.

- Какво ти предстои сега до края на сезона?
- Остават ми още няколко състезания и септември месец се прибирам в България.

- През септември е и твоят рожден ден – в България ли ще го отпразнуваш?
-  Все още не знам, но ще бъда с любимите си хора, което за мен е по-важно.

-  Германските коментатори те определиха като покер лицето на състезанието. Ти какво мислиш?
-  Не знам какво да кажа, аз бях напълно себе си, това не беше игра, не беше стратегия, това съм аз. Скачах за себе си и за всички, които обичат високия скок, и този път ми се получи.

- Какво искаш да кажеш на българските си фенове и на почитателите си зад граница?
- Благодаря на всички, които уважиха труда ми. Благодаря ви за подкрепата, благодаря за стискането на палци, за емоцията, благодаря ви, че споделяте заедно с мен скока ми. Надявам се, че най-доброто тепърва предстои.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти