Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

Belasitsa Sky Run 2018 – ново трасе, нови предизвикателства

Belasitsa Sky Run 2018 – ново трасе, нови предизвикателства

Belasitsa Sky Run 2018 – ново трасе, нови предизвикателства и все същата красива планина
На 29 септември 2018 г. ще се състои второто издание на състезанието по планинско бягане Belasitsa Sky Run. Тази година организаторите са се постарали и са създали трасе, което е едновременно красиво и предизвикателно.

Както и през 2017 г. събитието предлага два маршрута. Това са Belasitsa Sky Run с дължина 67,4 км, и общо изкачване 2800 метра и Belasitsa Sky Run Short – 32,8 км и изкачване от 1960 метра. И двете трасета преминават изцяло в планината и нейното подножие без да включват асфалтови пътища.

Участниците ще имат възможността да предизвикат себе си с изкачване на една от най-стръмните планини в България и да се преминат по красивото Беласишко било, предлагащо гледки в три държави. Отново ще се преминава край някои от живописните водопади и вековните гори на планината и всичко това в топлата южна есен когато зреят кестените - символът на планината.

И двата маршрута на състезанието са официално сертифицирани от Международната асоциация по планинско бягане (ITRA) и носят точки за най-елитните състезания в света.

И за да бъде пълен активният уикенд в Беласица тази година отново в деня след Belasitsa Sky Run ще се проведе Скоростното изкачване на вр. Конгур - състезание по планинско бягане и планинско колоездене, включващо изкачване от 1750 метра между гр. Петрич и вр. Конгур, един от най-панорамните върхове на планината.

Участие в Belasitsa Sky Run и Скоростно изкачване на вр. Конгур могат да вземат само състезатели регистрирани, чрез формата за записване на официалният сайт на събитието - http://active-belasitsa.com

Организатори на Belasitsa Sky Run са Клуб за екстремни спортове и планинарство ''Бела Екстрийм" – гр. Петрич.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти